Posts

Showing posts from December, 2014

Telemark opening Val Senales Nov 27 - 30. '14

Image
It was a great opportunity to start the season on fresh November's snow, at the Telemark opening, event Val Senales, Italy, 27-30 Nov.

Again, thanks to the Telemark Snow Events, Mariano Valcanover and the supporters of the event, I was invited to take part as a visiting speaker at the evening presentation program and 5 days upgrading my telemark skills with the best instructors in the world Giuliano Pederiva and Angelo Vallet.

The Telemark winter calendar is tight with events in different localities. Usually Val Senales  is the right choice for the opening event because of its high altitude and exposure perfect for early skiing in the year.  Val Senales is a South Tyrolean all year round skiing spot, where the main cable car can take you up to 3200m in less than 10 minutes, from where you have a choice for different difficulty lines including 8 km downhill run.
The telemark opening has gathered around 300 telemarker from Italy and around. The program had included Telemark Imprinting…

Langkawi Art Biennal / Pinang unique street art

Image
Од 13 - 21 Ноември годинава, бев почестена да ја претставувам Р.Македонија на Интернационалното Ланкави арт биенале во Малезија. На овој масивен ликовен настан учествуваа 250 уметници од 38 земји. Македонија имаше тројца претставници и тоа Ѓорѓи Чулаковски - Џото, јас и Мишко Десковски од Австралија. Темата „Миграции“ беше претставена преку најразличен ликовен израз и техника. Преку oвој масовен настан Малајската влада имаше цел да промовира нов таканаречен Арт Туризам, обединувајќи современи и традиционални уметници од целиот свет.Официјалните свечености беа отворени од министерството за Култура и Туризам на Малзија, како и бившиот Премиер Махатир Мохамед. Меѓу посетителите беа битни имиња од културната сцена и туризмот на Малезија како и секакви медиуми и веб портали од Југоисточна Азија.


 По завршувањето на настанот, се најдов и на еднодневна посета на островот Пенанг, каде од гостопримливите домаќини добив незаборавна прошетка по природните и културни споменици на островот. Пенан…