Posts

Showing posts from December, 2018

This is HERstory

Image
„Ова е нејзина приказна“ или „Ова е нејзина историја“ - This is HERstory


Игра на зборови која доаѓа по инспирација на мојата менторка Donna Carpenter (Burton Snowboards), за време на Global Sports Mentoring програмата во 2012 година, која вели „доволно учиме историја (HISTORY), време е да создадеме нејзина историја (HERSTORY)“. Овој видео прокет цели токму кон овековечување на една историја испишана од неповторливите искуства на женски атлети од разни делови на светот, кои постигнале светски резултат во своето поле, сепак светот не знае за нив. Низ овој серијал тие ќе ја раскажат својата приказна со што заедно ќе ја создаваме историјата на храбри подвизи од планинарските и адреналински спортови. - Илина Арсова, креативен продуцент
Зошто качување? Во многу земји екстремните спортови поготово алпинистичките искачувања на големи надморски височини се потценети во споредба со другите спортови. Една од причините за ваков несоодветен (не фер) третман и отсуството на реална споредбена конкурен…